02 de juliol 2011

Bunyols de bacallà

Per aquest bunyols faig servir pasta de "choux", de lioneses. Aquesta pasta creix naturalment al coure, així que no es necessari afegir llevat. Per fer lioneses es fa servir llet, i mantega. En aquest cas, al tractar-se d'un plat salat, faig servir aigua, i una mica de sagí.

Ingredients (per 24 bunyols):
- 100g de bacallà dessalat
- un gra d'all
- una mica de julivert
per la pasta de lioneses:
- 125ml d'aigua
- 15g de sagí
- 75g de farina
- 2 ous

Poseu al foc el bacallà dessalat amb aigua, un cop arranqui el bull apagueu i deixeu dos minuts. Netegeu el bacallà de pell i espines, i piqueu-ho al morter amb un gra d'all i julivert.
Prepareu la pasta de lioneses: Escalfeu l'aigua amb una mica de greix. Un cop arranqui el bull afegiu d'un cop tota la farina, barregeu be fins a obtenir una pasta que es desenganxi de les parets de l'olla. Fora del foc, afegiu un per un els ous, barrejant be per obtenir una pasta homogeni. Afegiu el bacallà a la pasta.
Ja podeu fer pilotetes amb dues culleretes, i fregir-les amb oli calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada