Per aquest bunyols faig servir pasta de "choux", de lioneses. Aquesta pasta creix naturalment al coure, així que no es necessari afegir llevat. Per fer lioneses es fa servir llet, i mantega. En aquest cas, al tractar-se d'un plat salat, faig servir aigua, i una mica de sagí.
Ingredients (per 24 bunyols):
- 100g de bacallà dessalat
- un gra d'all
- una mica de julivert
per la pasta de lioneses:
- 125ml d'aigua
- 15g de sagí
- 75g de farina
- 2 ous
Poseu al foc el bacallà dessalat amb aigua, un cop arranqui el bull apagueu i deixeu dos minuts. Netegeu el bacallà de pell i espines, i piqueu-ho al morter amb un gra d'all i julivert.
Prepareu la pasta de lioneses: Escalfeu l'aigua amb una mica de greix. Un cop arranqui el bull afegiu d'un cop tota la farina, barregeu be fins a obtenir una pasta que es desenganxi de les parets de l'olla. Fora del foc, afegiu un per un els ous, barrejant be per obtenir una pasta homogeni. Afegiu el bacallà a la pasta.
Ja podeu fer pilotetes amb dues culleretes, i fregir-les amb oli calent.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada