06 de maig 2010

Faves a la catalana

A vegades aquest bloc mereix el seu títol de cuina minimalista. La cuina mediterrània es minimalista per essència, per que fa èmfasi als ingredients, la qualitat dels quals no sol necessitar cap artifici per expressar-se. Les faves de primavera en son un exemple conegut, i sembla abusiu amagar-les sota unes carns massa fortes o greixoses...

Ingredients (per 2)
- 1kg de faves verdes
- 1 tros de cansalada viada
- 1 tros de botifarra de faves
- 1 ceba verda
- 1 all verd
- 1 gotet de vi ranci, oli, pebre

Sofregiu la cansalada tallada a tira amb una mica d'oli. Afegiu ceba i all tallats finets sense coure massa. Aboqueu un gotet de ranci, i afegiu les faves. Coeu a foc lent 1/2 hora. Al final afegiu la botifarra tallada a dauets i una mica de pebre negre. Acabeu de coure 5 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada