Aquest pastís es fa amb formatge fresc, es a dir llet quallada i escorreguda. No es el mateix que el mató, que es fa bullint xerigot, encara que sembli que avui el mató no sigui res més que formatge fresc premsat.
Ingredients:
Per a la pasta brisée:
- 200g de farina
- 100g de mantega
- sal, sucre
Pel pastís:
- 300g de formatge fresc (quallat)
- 60g de farina
- 50g de crema de llet espessa
- 80g de sucre
- vainilla, pell de llimona
- 2 ous
Prepareu una pasta brisée. Dins un bol, barregeu la farina i el sucre, la vainilla (només els granets, o bé una mica de sucre vainillat) i la pell de llimona ratllada. Afegiu el formatge fresc i la crema de llet, barregeu bé i finalment afegiu els rovells d'ou. Dins d'un altre bol munteu les clares amb una gota de llimona, en neu molt firma. Barregeu amb la pasta anterior, amb compte per no aixafar les clares.
Aplaneu la pasta i folreu un motlle baix. Aboqueu la barreja anterior, i coeu 45' a foc baix (170º).
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada