15 de novembre 2010

arròs caldós al estil de Menorca

Vaig tastar aquest arròs caldós a Ciutadella. Per resumir es una caldereta amb arròs, en lloc de pa. Un plat d'hivern, gairebé una sopa. Vaig intentar reproduir-ho, amb més o menys d'èxit.

Ingredients:
- 1 cua de rap
- 1 escamarlà per persona, o 2 llagostins
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 2 tomàquets, o tomàtigues, per fer més local.
- 100 g d'arròs bomba
- per a la picada: 1 gra d'all, unes fulles de julivert, pebrot vermell, conyac

Es prepara com un arròs "normal": primer es fa un brou amb l'espina del rap (o el cap). Daureu en una cassola fonda els filets de rap i els escamarlans. Reserveu-los. Amb el mateix oli feu un sofregit amb ceba, pebrot verd, i quan estigui tot ben ofegat, 2 tomàquets. Afegiu l'arròs i el brou (molt més que si fos una paella, ha de quedar com una sopa). A part, prepareu la picada amb un gra d'all, julivert, pebre negre i vermell i dues cullerades de conyac. Aboqueu-la a l'arròs. Heu de calcular la cocció de l'arròs, 10 minuts abans del final afegiu el peix i 5 minuts després els escamarlans.

Si no es posa arròs i es serveix sobre llesques de pa, es una caldereta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada