15 de novembre 2010

Punta de llom amb cervesa

Una recepta minimalista, aquest cop.

Ingredients:
- 1 punta de llom
- 1 llauna de cervesa negra (tipus "Voll Damm")
- 1 ceba
- 1 cullera de mel, sal, pebre, llorer, canyella, mantega

En una cassola, daureu la punta de llom sencera amb una mica de mantega. Reserveu-la. Amb la mateixa mantega (o una mica més), sofregiu la ceba tallada molt fineta. S'ha de coure lentament perquè acabi com una compota. Es pot afegir una gota de cervesa per remullar de tant en tant. Afegiu una cullera de mel, salpebreu, poseu una fulla de llorer i un trosset de canyella. Aboqueu-hi el que queda de cervesa. Poseu-hi la punta de llom a sobre i deixeu coure mig horeta a foc lent. Heu d'espera que la cervesa s'evapori i que faci com un caramel.

Jo ho vaig servir amb una puré de pèsols secs, i codony saltejat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada