Un invent meu, per aprofitar els calçots de manera més urbana. Proposo carn de pollastre (jo vaig fer servir capó), però suposo que funcionaria amb altres carns, salsitxes, llom de porc, potser un peça de xai.
Ingredients (per a 3 persones)
-12 calçots
- 3 peces de pollastre
- ingredients per una salsa romesco o salvitxada
L'idea és coure a la cassola els calçots i la carn. Al final els sucs es desglacen amb la salsa romesco. En lloc de preparar la salsa amb verdures escalivades, saltejo l'all, les ametlles i les nyores en una cassola, on després prepararé el plat.
Doncs, per resumir:
- Sofregiu l'all, la polpa de les nyores, les ametlles en una cassola amb una mica d'oli o de greix de pollastre. Ho fiqueu dins del morter i ho tritureu, hi afegiu una llesca de pa amb vinagre i tomaquet ratllat o triturat. Allargueu la salsa amb una mica d'aigua o de brou de pollastre.
- A la mateixa cassola sofregiu el pollastre, el reserveu. Sofregiu els calçots nets, podeu retallar la part verda. Quan han agafat color, mulleu-los amb una mica de brou o aigua, poseu el pollastre a sobre, i deixeu-ho coure tapat 3/4 d'hora. Un cop cuit, presenteu la carn i els calçots en una platera, aboqueu la salsa a la cassola i feu-la coure uns minuts a foc fort. Podeu servir la salsa a part.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada