19 de setembre 2009

Arròs amb llamàntol

Em sembla que el llamàntol requeirex una recepta minimalista, per respectar el seu valor culinari propi... Res de superflu, dons.

Ingredients:
- 1 llamàntol
- 1 dent d'all
- 1 nyora
- 1 cap de rap
- arròs bomba
- oli d'oliva verge

Feu un brou senzill amb el cap de rap, sal, pebre, i potser alguna cosa de verdura (ceba, pastanaga, api...)
Poseu oli a una cassola de fang. Sofregiu l'all i la polpa de la nyora. Reserveu al morter.
Talleu el llamàntol viu en dos (sense comentari), sobre un plat gran per no perdre el suc. Trenqueu les pinces.
Afegiu el suc i el coral al morter, piqueu i afegiu una mica de safrà.

Sofregiu el llamàntol, aparteu.
Sofregiu la barreja del morter, afegiu l'arròs. Quan es posa translúcid afegiu 3 copes de brou per copa d'arròs.

Coeu a foc fort 10 minuts, baixeu una mica el foc i poseu els trossos de llamàntol a sobre. Acabeu de coure.
Deixeu reposar 5 minuts cobert i serveu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada