22 de setembre 2009

Bollinada de Cotlliure

És un plat típic de la costa del Rosselló, des de Port-Vendres fins a Salses... La tradició diu que es feia amb anguiles, però per manca és més comú trobar-ho amb qualsevol altre peix que aguanti una cocció forta. El rap és la solució evident... Les receptes que he consultat (entre elles la de la meva mare) porten aigua, però fer un brou amb el cap del rap no em sembla cap traïció.

Ingredients (per 4):
- 600g de peix (rap, o qualsevol peix de carn ferma)
- 1 cap de rap, o peix de roca, pel brou (optatiu)
- 600g de patates dures
- julivert, all, safrà, bitxo
- farina, oli
- sagí (el sagí de la Catalunya Nord, llard de porc una mica ranci)


Prepareu una picada d'all i julivert (unes 4 cullerades...)
Unteu una olla amb el sagí (o amb oli).
Esquitxeu amb una part de la picada. Afegiu un pessic de bitxo.
Alterneu capes de patates tallades en rodanxes i trossos de peix, empolvorats de farina i picada.
L'última capa ha de ser de patates.
Cobriu d'aigua bullent (o de brou).
Poseu-ho a foc molt alt. Quan torni a bullir, afegiu una mica de safrà i d'oli, deixeu-ho coure durant 15' a foc fort.

Servir amb unes llesques de pa torrat i amb all.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada