Un clàssic de la cuina francesa... S'ha de fer amb vedella jove, de carn rosada, que quasi no es troba a Espanya... Si no en trobeu millor fer-la amb pollastre o xai, ja que és - per definició - un plat de carn blanca.
Ingredients (per 4):
- 600 g de vedella
- 4 porros
- 8 pastanagues
- 2 cebes o unes 16 cebetes
- 300g de xampinyons frescs
- mantega, farina, sal, pebre, nou moscada
- 20cl de crema de llet, 1 rovell d'ou
Talleu tots els ingredients a trossos (menys les cebetes que es deixaran senceres).
Fiqueu la carn, els trossos de porros, pastanagues i cebes dins d'una olla, cobriu-ho d'aigua, afegiu-hi el pebre i la nou moscada, i deixeu-ho bullir durant 1 hora 1/2, o fins que tot estigui ben cuit.
A part, passeu els xampinyons per la paella amb una mica de mantega.
Feu un roux amb 30g de mantega i 30g de farina. Òbviament, com que el color del dia és el blanc, serà un roux blanc. Afegiu-hi el brou de la cocció anterior i deixeu-ho coure fins que estigui espès.
Barregeu a part la crema de llet amb el rovell, afegiu-ho a la salsa sense deixar de batre, i finalment, la carn, les verdures i els xampinyons.
Acompanyar amb arrós (blanc) o un puré d'api-nap.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada