Ingredients:
- 1l de llet
- 70g de mantega
- 70g de farina
- sal, pebre, nou moscada
Fundeu la mantega a foc mitja, afegiu la farina i coeu-la un minut (no ha de canviar de color). Aquesta barreja es diu "roux". Aparteu del foc. Afegiu tota la llet, bateu fins a dissoldre tot el roux.
Torneu a posar al foc sense deixar de batre lentament. Amb el calor la salsa espessa. Afegiu sal, pebre, nou moscada, etc., al gust i segons l'ús previst.
Aquesta recepta es com es fa a França. Així no fa grums. Si voleu una salsa més espessa només cal preparar més roux. Però si aneu posant la llet poc a poc es faran grums. Millor pensar-ho abans i fer la salsa en funció del ús. Per exemple per croquetes es pot posar fins a 250g de roux (125 de mantega + 125 de farina) per litre de llet.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada