20 d’abril 2010

Risotto amb ceps secs

Ingredients (per 3):
- 150g d'arròs bomba
- 20g de ceps secs
- 1 ceba
- 1 gra d'all
- 1 cullerada de julivert picat
- 1 got de vi blanc (vaig posar fino de Montilla-Moriles, va quedar molt bo)
- 2 gots de brou de pollastre o vegetal
- mantega, sal, pebre, formatge grana padano ratllat

Sofregiu amb mantega la ceba picada. Afegiu l'arròs, deixeu que es torni transparent. Afegiu els ceps secs a trossos. Mulleu amb el got de vi. Deixeu que es sequi quasi del tot, i afegiu mig got de brou calent. Es tractar de deixar assecar l'arròs a foc mitja, i tornar a mullar-ho. Es millor no barrejar gaire, ja que si no es forma massa midó. Quan l'arròs està cuit (ha de quedar "al dente"), afegiu la picada d'all i julivert, la mantega i el formatge rallat, i barregeu amb una cullera. El midó de l'arròs es lligar amb la mantega, aquest fenomen es diu "mantecare" l'arròs en italià, una paraula quasi catalana per cert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada