Es un plat clàssic del Vietnam, encara que personalment només conec la versió que venen els xinesos i vietnamites de Paris.
Ingredients (per 30 nems)
Pels nems:
- 500g de carn de porc picada
- 25g de bolets negres (orelles de Judes)
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 50g de fideus d'arròs
- 1 paquet de fulles d'arròs
- salsa de soja
- pebre negra
- oli per fregir
Per la salsa:
- salsa de peix
- llima o llimona
- sucre
- all
- bitxo
Enciam i menta per acompanyar
Remolliu els bolets negres amb aigua calenta. Coeu els fideus 2 minuts.
Piqueu els bolets, la ceba i la pastanaga. Barregeu amb la carn de porc i els fideus tallats a trossos de 2cm. Amaniu amb salsa de soja i pebre negra.
Poseu aigua calenta en un plat fondo. Passeu una fulla d'arròs per l'aigua i poseu-la a sobre d'un drap sec. Podeu repetir amb 3 o 4 fulles (si entren al drap). Es pot canviar l'aigua per que es quedi calenta, així les fulles s'atoven més ràpid.
Poseu una piloteta de la barreja de carn a un costat de la fulla, i enrotllar per fer com un cigarro.
Fregiu amb oli calenta.
Prepareu la salsa amb el suc d'una llimona, dues o tres cullerades de salsa de peix (al gust), un gra d'all picat y una mica de bitxo picat (o de salsa picanta xinesa). Mullar amb un gotet d'aigua.
Es menja tradicionalment enrotllat d'una fulla de menta i d'una altra d'enciam, remullat de salsa.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada