Un clàssic francès, de la regió del Jura, on es fa amb un vi blanc ("vin jaune" o vi groc) que es sembla una mica a un xeres sec (al menys, té el mateix procés de fermentació amb "flor"). Suposo que es podria fer amb un vi de Montilla-Moriles.
Ingredients (per 4):
- 1 pollastre de pagès.
- 250g de múrgoles fresques o 25g de múrgoles seques, rehidratades.
- 2 cebes o 16 cebetes.
- 1 got de vi blanc
- mantega
- 20 cl de crema de llet
- maizena, sal, pebre
Passeu les cebetes (o les cebes trocejades) per una paella fonda amb mantega. Afegiu els trossos de pollastre. Mulleu amb el vi blanc (i amb l'aigua de les múrgoles rehidratades, si es el cas), deixeu coure 1/2 hora. Mentre tant, passeu les múrgoles a la paella amb una mica de mantega i deixeu coure fins que s'hagi anat tota l'aigua. Afegiu al pollastre. A part, barregeu la crema de llet amb una cullerada de maizena. Trèieu la carn, les cebes i els bolets de la paella, i lligueu la salsa amb la crema. Deixeu coure un minut fins que espessí. Torneu a afegir la carn per servir.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada