19 d’octubre 2009

Tiramisú

ingredients:
250g de mascarpone
3 ous
1 cafetera italiana per 6 (200ml aprox.)
130g de sucre
1 bossa de melindros, savoiardi, o lady fingers
cacau o xocolata

Prepareu un cafè a la cafetera italiana. Endolciu amb 30g de sucre. Deixeu entebeir.
Separeu les clares dels rovells d'ous.
Treballeu a la batedora els rovells amb 50g de sucre, fins que estigui la barreja blanca i espumosa.
Afegiu el mascarpone, treballeu primer a la forquilla i després a la batedora. Ha de queda molt espumós.
A part, munteu les clares a punt de neu. Afegiu al últim moment 50g de sucre.
mescleu les dues preparació sense batre, vigileu que no baixi la barreja.

Dins un motllo fondo, alterneu capes de melindros remullats a dins del cafè amb capes de crema. Es important que les galetes estiguin toves però amb el centre sec, per acabar xuclant la humitat de la crema...

Deixeu reposar una nit abans de menjar. Al últim moment, acabar amb una fina capa de cacau o de xocolata ratllada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada