Una recepta tailandesa realment impressionant. He d'admetre que l'he robat a una web americana, i no tailandesa. Però val la pena.
Ingredients (per 4)
- 500g de carbassa
- 12 gambes
- 1 cogombre petit
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 llauna de llet de coco
- 2 dents d'alls
- 1 petita ceba vermella
- 1 bitxo vermell o unes gotes de salsa picant
- salsa de peix (2 cullerades)
- suc de mitja llimona (o d'una llima)
- sucre de canya (2 cullerades)
- alfàbrega
Netegeu les gambes, passeu els caps per una olla amb una mica d'oli fins que agafin color, afegiu 1 litre d'aigua i deixeu bullir uns 10'.
Talleu tots els ingredients (cues de gambes, carbassa, pebrot, cogombre) a trocets, l'all i la ceba les piqueu finament.
A un wok o una olla gran, sofregiu l'all i la ceba amb una mica d'oli. Si voleu posar-hi bitxo també es pot sofregir en aquest moment. Afegiu el brou dels caps de gambes (sense els caps). Quan arriba a bullir afegiu la carbassa i deixeu coure a foc lent 10', fins que estigui tova. Mentre s'està coent podeu afegir la salsa de peix, el suc de llimona i el sucre.
Afegiu el pebrot i les cues de gambes. Dos minuts mes i podeu afegir el cogombre i el llet de coco.
Tasteu i corregiu si necessari: si falta sal, amb més salsa de peix, si ho voleu més dolç, amb sucre, si us agrada més àcid, amb unes gotes de llimona.
Servir ben calent amb fulles d'alfàbrega tallades.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
L'altre dia vaig tornar a fer aquesta sopa, com que no tenia cogombre vaig afegir bròquil... va queda molt bo igualment. També vaig utilitzar brou de pollastre. Era inesperat, però encaixa perfectament amb els altres ingredients.
ResponElimina