Es el plat nacional de la Catalunya Nord. He trobat receptes a Internet (aqui una de l'Eliana Thibaut Comelade) però son molt més complexes que la de la meva mare. A casa sempre l'he tastat així, senzilla però molt saborosa pel tros de pernil i el sagí ranci que se l'hi posa.
Ingredients (per 8)
- 1 col petita
- 400g de mongetes seques (a deixar en remull una nit)
- 8 patates
- 1 taló de pernil, vell i ranci si pot ser
- 1 os de pernil
- un tros de cansalada (magra)
- facultatiu: una orella de porc o un tros de cotna
Fiqueu dins d'una olla gran les mongetes i les carns. Quan comença a bullir aneu traient l'espuma que es forma. Després afegiu la col tallada a trossos grossos. Deixeu coure a foc lent 2 hores 1/2. Afegiu les patates pelades i espereu una 1/2 hora més de cocció.
Si sobra (sempre sobra), la podeu esterilitzar.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada