Aquesta tarta es un clàssic francès, des de que la van inventar les germanes Tatin, diuen que per oblidar posar la massa al motllo... Van pensar que es podia posar després i al final girar la tarta.
Ingredients (per una tarta de 25cm):
- 1kg de pomes (que es quedin firmes al coure: per exemple reinetes o boskoop.)
- 200g de farina
- 160g de mantega
- 120g de sucre
- 1 pessic de sal
Prepareu una massa brisée amb la farina, 100g de mantega, 20g de sucre i un pessic de sal.
Caramelitzeu el sucre a sec (sense afegir aigua). Quan té un bonic color, apagueu-lo amb 60g de mantega, barrejant bé.
Vesseu a dins d'un motlle de tarta.
Peleu les pomes i talleu-les a trossos grossos (per exemple cada poma en 6). Fiqueu-la al fons del plat amb una bonica forma circular. Han d'estar bastant atapeïdes perquè es desfan a la cocció i sinó queda una mica buit.
Cobreu amb la massa brisée.
Coeu a 200º una 1/2 hora, o fins que la massa estigui dorada (però no seca) i que no sortí aigua des de sota...
(Si penseu que les pomes faran aigua, deixeu-les coure sense la massa fins que estiguin casi seques.)
Assaboriu tèbia amb una cullera de crema de llet espessa.
També es pot preparar amb peres o amb pinya.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada