ingredients (per 4)
- 200g d'arròs
- 3 vegades el volum d'arròs d'aigua o de brou de peix
- 3 sípies (amb la bossa de tinta, o comprar tinta congelada si les sípies porten poc)
- 1 ceba
- 1 pebrot verd petit
- 1 tomàquet
- pimentó, safrà
- 1 allioli amb ou (3 dents d'all, 1 rovell d'ou, oli, suc de llimona)
Poseu l'aigua o el brou a escalfar. Si es aigua afegiu un bon pessic de sal. Dins una cassola de fang sofregiu la sípia trossejada (sense les bosses). Afegiu la ceba i el pebrot tallat finet i sofregiu a foc suau. Quan està cuit afegiu el tomàquet rallat, i el pimentó. Deixeu que es sequi una mica i afegiu l'arròs i les bosses de tinta. Sofregiu un minut i mulleu amb l'aigua o el brou bullint. Afegiu el safrà. Al principi es pot barrejar, però desprès de 10' baixeu el foc i deixeu que es sequi l'arròs.
També es poden afegir gambes. En aquest cas les podeu sofregir al principi de tot, i desprès reservar. Quan queden 5' de cocció les poseu a sobre de l'arròs de manera estètica per que s'escalfin.
Hi a gent que diuen que es un crim servir-ho amb un allioli. La veritat es que a mi m'agrada, però si no voleu fer-ho podeu afegir una dent d'all al sofregit.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada