10 de desembre 2009

Sopa de cebes (soupe à l'oignon)

Un clàssic francès. Diuen que la va inventar Nicolas Appert, que també va inventar la conserva. Sembla mentira per es tradicional a França menjar-la després d'una nit de festa.

Ingredients (per 2):
- 2 0 3 cebes grosses
- 50g de mantega
- una cullerada de farina
- 1/2l aigua o brou de pollastre
- 6 rodanxes de baguette (baguette de veritat, o un altre pa blanc de bona qualitat)
- 100g de formatge emmental ratllat
- sal, pebre, nou de moscada

Piqueu les cebes (es pot afegir una dent d'all), sofregiu-les molt lentament amb la mantega. Han de quedar translúcides, i haver perdut el seu picant. Si es cremen podeu afegir de tan en tan una gota d'aigua.

Afegiu una cullerada de farina i sofregiu un minut més. Afegiu 1/2l d'aigua o de brou, sense deixar de barrejar. Coeu uns deu minuts més. Salpebreu, i condimenteu amb un pessic de nou de moscada.

Passeu les rodanxes de baguette pel forn o la torradora per torrar-les.

Vesseu la sopa a dins de dos motlles individuals pel forn, poseu a sobre les rodanxes de baguette, cobreu amb formatge, i gratineu 10' al forn. Es menja molt calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada