26 de febrer 2010

Calmar saltejat a la xinesa

Ingredients:
- 2 calamars grans (nomes la part cònica)
- 1 brot de bambú
- 1 carbassó
- 4 bolets shiitake secs i remullats 1/2 hora amb aigua calenta
- 1/2 porro
- 3 grans d'all
- 1 tros de gingebre

Obreu els calamars, els estrieu amb un ganivet sense tallar-los del tot, per dibuixar com una xarxa. Desprès els talleu a trossets de 4cm.
Talleu finament el brot de bambú, el carbassó i els bolets.
Piqueu molt finament el porro, l'all i el gingebre.

Dins un wok o una paella gran, saltegeu a foc molt fort els trossos de calamars, fins que agafin la forma de un tub. Aparteu. Desprès saltegeu els bolets un minut, afegiu el bambú i el carbassó, i saltegeu un minut mes. Aparteu. Saltegeu el porro, el all i el gingebre,quan comença a agafar color, mulleu amb 4 cullerada d'aigua i afegiu els calamars i les verdures. Podeu afegir una mica de Maizena si voleu que espessí la salsa. Salpebreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada