06 de febrer 2010

pastís de llimona

Ingredients:
- 1 massa "sablée"
- 3 llimones
- 1 ou + 2 rovells d'ous
- 100g de sucre
- 25g de maizena
- 40g de mantega
(- 100g de sucre si voleu fer una merenga)

Prepareu i coeu una massa sablée.
Ratlleu molt finament la pell de les llimones. Dins una olla afegiu el sucre, les pells ratllades, la maizena i els ous. Barregeu be. Espremeu el suc de les llimones (heu de tenir mes o menys 125ml). Afegiu aigua fins a tenir 250ml de liquid. Aboqueu el liquid sobre la barreja anterior sense deixar de batre.
Posar la olla a foc lent, sense deixar de batre lentament fins que espessí.
Aboqueu la crema sobre el pastís i deixeu enfredar.
Si voleu podeu preparar una merenga italiana, posar-la a sobre del pastís i passar pel grill del forn per donar-l'hi color.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada