Per trobar els ingredients d'aquest plat alsacià, a Barcelona esta el Krakoviak, una botiga polonesa al costat de la Sagrada Familia. Els polonesos venen choucroute, molt mes barata que a les botigues de delicatessen (que a mes a mes generalment la venen ja cuita), i embotits fumats que tenen bona pinta. En fi, que no son productes alsacians però que es semblen molts...
També es pot fer la choucroute amb peix, però la clàssica a França es la "choucroute garnie", amb guarnició de carns...
Pel que fa al vi, tradicionalment s'utilitza riesling. A Mallorca fan un vi de riesling molt bo, així que no es necessari buscar vi alsacià.
Ingredients (per 4)
- 1kg de choucroute crua
- 1 ceba
- 4 patates
- carns variades: salsitxes fumades, bacon fumat, garró, etc.
- 2 copes de vi de riesling
- 1 gra d'all, pebre, grans de ginebre (els vaig agafar al Pirineu), 1 fulla de llorer
Renteu la choucroute amb aigua, l'escorreu i l'escaldeu.
Dins d'una olla gran sofregiu la ceba amb una mica de llar (o de mantega) molt a poc a poc per que no agafi color. Quan la ceba esta transparent afegiu la choucroute, el bacon i el garró, el vi, dues copes d'aigua i les especies. Coeu a foc baix un parell d'hores, al menys. Mig hora abans de que s'acabi la cocció, afegiu les salsitxes i les patates pelades.
Els alemanys fan una recepta molt semblant però la mengen amb puré de patates...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada