09 de febrer 2010

Pa "naan"

Aquest es el pa indi mes conegut...
El ghi es una mantega clarificada, es fàcil de fer a casa, nomes cal escalfar la mantega a poc a poc i desprès filtrar-la, guardant nomes la part transparent i descartant la part blanca...

Ingredients:
- 250g de farina
- 10g de llevat
- 15g de iogurt
- 20g de ghi (mantega clarificada)
- sal

Prepareu el llevat amb una mica d'aigua i de farina. Deixeu pujar la pasta 1/4 d'hora. Afegiu la farina, el iogurt i la mitat del ghi, pasteu fins a obtenir una pasta tova (podeu afegir aigua o llet si necessari).
Deixeu pujar 2 o 3 hores.
Feu pilotes amb la pasta, de la mida d'una pilota de golf. Deixeu-les pujar una 1/2 mes.
Aplaneu-les amb les mans, com si sigui una pizza, i coeu-les directament a la paella, sense oli, aproximadament 2 minuts de cada costat. Un cop cuites es desenganxen sols de la paella. Nomes us queda untar-les amb ghi calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada