Aquesta massa es mes fràgil que la massa "brisée". També es mes gustosa per a pastissos dolços. Es millor coure-la sola ("a blanc") i afegir desprès la guarnició.
Ingredients (per un pastís de 25cm de diàmetre):
- 200g de farina
- 100g de mantega
- 40g de sucre
- 1 rovell d'ou
- una mica de llet
- sal
Barregeu en un bol gran la farina i la mantega tallada a trocets, amb un pessic de sal. Heu de treballar amb la punta dels dits per desfer la mantega, fins a obtenir una textura de sorra.
Dins un altre bol mes petit, batieu el rovell d'ou amb el sucre, afegiu una mica de llet.
Barregeu amb la massa sense treballar, lo millor es fer-ho sobre la taula, amb un ganivet. Pasteu la massa nomes lo necessari per formar una pilota.
Deixeu reposar una hora al fresc.
Aplaneu amb el corró a la forma del motlle.
Marqueu amb una forquilla per evitar que pugi la massa al coure.
Coeu 10 a 15 min. a 220º.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada