Es la base de molts pastissos i de totes les "quiches" franceses (suposo que sí, es poden fer "kitches" i "quixes" i "quichs" amb massa de fulles o amb massa de pizza, però per fer quiches es necessita massa brisée, o si no ho feu, no us queixeu que els francesos fem paella amb xoriço, que els anglesos la fan amb mostassa).
Ingredients (per un pastís de 25cm de diàmetre):
- 200g de farina
- 100g de mantega
- sal, sucre, aigua
Barregeu en un bol gran la farina i la mantega tallada a trocets, amb un pessic de sal i de sucre. Heu de treballar amb la punta dels dits per desfer la mantega, fins a obtenir una textura de sorra. Afegiu una mica d'aigua, només per amalgamar la sorra en una pilota. En aquest moment no s'ha de treballar, només lo necessari per formar la pilota. Si es treballa molt en aquest moment quedara elàstica.
Deixeu reposar al fresc una hora. Pasteu la massa amb la mà, sense trencar-la.
Aplaneu amb el corró a la forma del motlle.
Ja es pot fer servir.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada