30 de novembre 2009

Sushis

Proposo aquí una recepta "europeanitzada" però que funciona bastant bé. Si voleu ser mes tradicionals (surt més car) podeu comprar arròs japonès i vinagre d'arròs...

Ingredients (per 3):
Pel arròs:
- 300g d'arròs
- 400ml d'aigua
- 60ml de vinagre de vi blanc
- 30g de sucre
- 5g de sal
Pels sushis:
- un paquet de fulles d'algues premsades (necessitareu només 5 o 6)
- 1 rodanxa de salmó molt fresc i congelat al menys 24 hores o altre peix
- 1 ou, salsa soja, sucre
- 1/2 advocat
- 1 pastanaga
- sèsam negre, ou de salmó, etc.

Aclariu l'arròs amb molta aigua, canviant l'aigua varies vegades fins que es quedi transparent. Deixeu reposar l'arròs 1/2 hora en un colador (mentrestant es pot anar preparant els altres ingredients, veure a continuació). A continuació poseu l'arròs i l'aigua dins d'una olla y coeu a foc lent i a cobert (o idealment amb una maquina de coure arròs) fins que tota l'arròs hagi absorbit tota l'aigua. Destapeu i deixeu reposar uns minuts. Prepareu el vinagre barrejant-ho amb el sucre i la sal fins que es dissolvi bé. Poseu l'arròs a una safata plana (els japonesos fan servir una safata de fusta) i barregeu amb el vinagre, poc a poc per no fer un puré, però sense parar fins que el arròs estigui tebi.

Prepareu la truita japonesa: batieu l'ou amb una cullerada de salsa soja i un pessic de sucre. Escalfeu una paella petita amb una gota d'oli, afegiu l'ou cullerada per cullerada: quan esta cuit, doblegueu la truiteta cap a un costat i afegiu una cullerada d'ou del costat buid, desprès doblegueu de l'altre costat. Queda encara més fàcil amb una paella quadrada.Espero que queda clar... Aquí hi ha imatges... Talleu la truita a tires.

Talleu el peix a tires fines (pels makis) i a tires més amples (pels sushis). talleu tots els ingredients a tires.

Per fer els sushis, prepareu un bol amb aigua freda, mulleu-us les mans entre cada sushi que si no l'arròs es pega. Feu pilotes d'arròs amb una tira de peix, o amb una tira de truita i altra de fulla d'alga nuada per fer com un paquet. Pels makis, agafeu una fulla d'alga, cobreu la meitat amb una fina capa d'arròs, els ingredients al gust, i formeu un cilindre. Per pegar-ho mulleu una mica la fulla d'alga. us aconsello esperar 1/4 d'ora abans de tallar el cilindre per que l'alga es mulli. Queda molt més fàcil.

Es mengen els sushis amb bastonets, remullats amb salsa soja i wasabi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada