30 de novembre 2009

Mussaca d'albergínies

Segurament la recepta més famosa de la cuina greca... No puc assegurar que la meva recepta sigui autentica. Potser es una versió occidental. Però funciona bé i té una coherència mediterrània, si puc parlar així, a l'excepció potser de la beixamel, que em sona molt francesa o italiana.

Ingredients: per 4
- 4 albergínies
- 2 patates
- 600g de carn de xai picada (cuixa per exemple)
- 1 ceba
- 4 tomàquets o la meitat d'una llauna de tomàquet triturat
- all, oli per fregir
- coriandre, pebre, fulla de llorer
- per la beixamel:
- 50g de mantega
- 50g de farina
- 1/2 l. de llet
- sal, pebre
- 50g de parmesà rallat

Talleu les patates i les albergínies en rodanxes de 1/2cm. Saleu abundament les albergínies. Deixeu-les suar 1/2 hora, desprès aclariu-les amb molta aigua per treure la sal i pressioneu-les amb les mans per treure l'aigua.
Fregiu les patates i a continuació les albergínies. Reserveu.
Sofregiu la ceba tallada molt fina, amb dues dents d'all tallades també. Afegiu la carn, barregeu uns quants minuts i afegiu els tomàquets rallats (o triturats), un pessic de coriandre i pebre, i una fulla de llorer. Deixeu coure sense tapar fins que estigui casi sec.
Prepareu la beixamel: feu un roux amb la mantega i la farina, afegiu la llet d'una sola vegada, continueu batent a foc lent fins que espessí. Salpebreu.
Dins un plat pel forn, poseu primer les patates en capa fina, després la meitat de les albergínies, la carn, l'altre meitat d'albergínies, la beixamel, i acabeu pel parmesà.
Deixeu gratinar 20' a forn fort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada