18 de novembre 2009

Musclos gratinats

En un bar aragonès de Barcelona ens els van servir sota el nom de "tigres"... i ens van agradar. Jo vaig fer-ho de la manera que em sembla la mes evident.

Ingredients (tapa per 4):
- 1kg de musclos
- 1 ceba petita
- 1 pastanaga
- 1 gra d'all
- oli, farina, pa rallat, pebre

Netegeu els musclos. Dins d'una olla gran sofregiu l'all, la ceba i la pastanaga tallats molt fi o rallats. Un cop estan bé sofregits afegiu els musclos i deixeu que s'obrin, a foc fort i amb l'olla tapada. Un cop oberts, traieu una closca dels musclos i poseu les closques amb musclos a dins d'un plat que va al forn.
Dins una olla petita feu un roux amb oli i farina (depens de l'aigua que han deixat els musclos... potser 30g de farina i 3cl d'oli). Afegiu l'aigua dels musclos (filtrada si no voleu trobar fils o pedretes) i treballeu al batidor per fer una salsa espesa. Afegiu pebre (normalment sal no l'hi falta), i especies al gust.
Fiqueu una cullerada de salsa en cada musclo, i esquitxeu amb pa rallat.
Deixeu gratinar al forn fins que agafi un color dorat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada